Najbolji restorani u starom gradu Kotor

22 Dec 2023

Ušuškani unutar očaravajućih zidina Starog grada Kotora kriju se skriveni biseri koji obećavaju gastronomsku avanturu kakva se ne doživljava često. Bez obzira da li ste iskusni putnik ili lokalac u potrazi za ugodnim iskustvom u restoranu, istorijske ulice starog grada Kotora imaju nešto za ponuditi svakom nepcu. Pridružite nam se na kulinarskom putovanju dok istražujemo najbolje restorane na ovom šarmantnom UNESCO-ovom svjetskom naslijeđu: La Catedral, Scala Santa, Trpeza i Pizzeria Sara.

Odaberite svoje omiljeno mjesto i rezervišite svoj sto potpuno besplatno na sledećim linkovima.

  • La Catedral Pasta bar

La Catedral stoji kao kulinarsko remek-djelo, stvarajući i poslužujući različite vrste poznate italijanske paste. Smješten u prelijepo obnovljenoj zgradi, restoran odiše elegantnom atmosferom koja dopunjuje njegov ukusan meni. Od morskih specijaliteta s Jadranskog mora do sočnih lokalnih mesnih jela, La Catedral je simfonija okusa koja očarava osjetila.

https://foodbook.me/en/profile/la-catedral-kotor

  • Scala Santa

Penjite se kulturnom ljestvicom u Scala Santa, gdje je svako jelo korak bliže raju. Ovaj restoran se ponosi raznolikim jelovnikom inspirisanim mediteranskom i italijanskom kuhinjom. Svježe ulovljena morska hrana, ručno rađena tjestenina i lokalno uzgojeni proizvodi pretvaraju se u kulinarska remek-djela.

https://foodbook.me/en/profile/scala-santa-kotor

  • Trpeza

Trpeza, što znači "sto" na crnogorskom, opravdava svoje ime nudeći sto pun tradicionalnih i inovativnih jela. Kuvari u Trpezi odaju počast bogatom kulinarskom nasljeđu Crne Gore uvodeći kreativne zaokrete u klasičnim receptima. Sa toplom i privlačnom atmosferom, Trpeza poziva goste da uživaju u suštini crnogorske kuhinje s modernim štihom.

https://foodbook.me/en/profile/trpeza

  • Pizzeria SARA

Za one koji žude za ukusom Italije u srcu Crne Gore, Pizzeria Sara je destinacija koja se ne propušta. Ova šarmantna pizzeria poslužuje autentične italijanske pice s crnogorskim dodirima i pogledom na crkvu iz 12 vijeka. Miris svježe pečenog tijesta i raznovrsni izbor nadjeva prenijet će vas na ulice Napulja. Pizzeria Sara je ugodno mjesto za porodice, prijatelje i ljubitelje pice.

https://foodbook.me/en/profile/pizzeria-sara

Stari grad Kotor otkriva kulinarsku raskoš kroz svoje najbolje restorane – La Catedral, Scala Santa, Trpeza i Pizzeria Sara. Svaki objekat poziva vas da uživate u suštini bogatog crnogorskog gastronomskog nasljeđa, nudeći jedinstveno i nezaboravno gastronomsko iskustvo. Bilo da uživate u morskim specijalitetima pored zaliva, penjete se stepenicama prema kulinarskom raju, istražujete tradicije stola ili uživate u komadiću Italije, ovi restorani obećavaju da će vašu posjetu Starom gradu Kotoru pretvoriti u pravu gozbu za sva osjetila. Pripremite svoje brice za nezaboravno putovanje kroz okuse ove slikovite destinacije.


Najnoviji blogovi


Ostavite komentar

Absolutely magnificent place Kotor!
Ivar 10 Jan 2024