Šta je WAGYU govedina i gdje je možete naći u Crnoj Gori?

28 Mar 2024

Uživajte u vrhunskom kulinarskom luksuzu sa Wagyu govedinom, visoko cijenjenim i skupocjenim japanskim delikatesom koja je poznata po bogatom, masnom i nježnom mesu sa masnim i sočnim ukusom. Ova ekskluzivna govedina mora poticati od jedne od četiri japanske vrste goveda: japanske smeđe, japanske sivo-rožnate, japanske kratkoroge ili japanske crne, pri čemu je najviši kvalitet ocijenjen kao A5. 

Ali, šta čini Wagyu tako skupocjenom?

Tajna leži u temeljnoj brizi i pažnji koju japanski farmeri posvećuju govedima. Uzgajivači Wagyu goveda prioritet daju sreći i dobrobiti svojih životinja, vjerujući da slobodna od stresa i zadovoljna goveda proizvode najizvrsnije, najmekše i najsočnije meso. Ova razmažena goveda hrane se samo najkvalitetnijom hranom, primaju masaže, a ponekad im se čak i svira muzika. Značajna investicija koju farmeri ulože u uzgoj svake životinje, koja se obično kolje prije navršenih 30 mjeseci, doprinosi konačnoj cijeni govedine.

U Japanu, mnogi šefovi kuhinja uspostavili su veze sa određenim farmerima Wagyu goveda širom zemlje, prioritizirajući kvalitet mesa iz ovih pouzdanih izvora nad jednostavnim kupovinom iz poznatih regija poput Kobea ili Miyazakija. Ova posvećenost kvalitetu osigurava da svaki Wagyu sendvič, poznat kao "Katsu Sando", pruža neponovljivo kulinarsko iskustvo.


Evo liste restorana u Crnoj Gori gdje možete naručiti WAGYU GOVEDINU:


🍴Steakhouse restoran MEAT:

Zaronite u Wagyu govedinu pripremljenu do savršenstva u srcu Podgorice, gdje je svaki zalogaj prava poslastica.

🍴 Restoran MASA Podgorica:

Doživite Wagyu govedinu u sofisticiranom ambijentu, nudeći kulinarsko putovanje koje mami vaše okusne pupoljke.

🍴Steakhouse Gallardo Tivat (Porto Montenegro):

Uživajte u raskoši Wagyu govedine u predivnom ambijentu Porto Montenegra, gdje se luksuz susreće s kulinarskim vrhuncom.

🍴Restoran MAREA u Tivtu (Porto Montenegro):

Uživajte u Wagyu govedini s pogledom na mirnu ljepotu tivatskog zaliva, gdje je svako jelo izrađeno s elegancijom i stilom.


Bilo da ste iskusni ljubitelj Wagyu govedine ili se upuštate u svoju prvu gastronomsku avanturu, ovi ugledni restorani u Crnoj Gori obećavaju nezaboravno gastronomsko iskustvo.


Najnoviji blogovi


Ostavite komentar